Kastellet Vaxholm

Aktiviteter för barn

Fångarna på Kastellet

Gäller endast för sällskap över 10 personer och måste förbokas

Kastellet är den perfekta platsen för äventyrslystna barn och ungdomar! Kom till oss på skolresa, kalas eller när du och kompisarna vill göra något roligt och annorlunda tillsammans!

Här får ni prova den populära aktiviteten Fångarna på Kastellet, som är en fartfylld aktivitet där deltagarna ställs inför både kluriga och fysiska utmaningar. Gruppen delas in i lag om max 10 personer och kommer med en karta och hjälp från en aktivitetsguide få ta sig runt till olika stationer utspridda över Kastellet. Det gäller för lagen att samla så många poäng som möjligt och nyckeln till framgång är ett gott samarbete i laget.

Fångarna på Kastellet är en aktivitet där tempot stundtals kan bli högt. Vi rekommenderar oömma kläder och gymnastikskor under genomförandet samt kläder efter väder då denna aktivitet bitvis är utomhus.

Fakta:

Antal: 10-100 personer.
Passar: Rekommenderad ålder från 9 år.
Tid: ca 2 timmar.
Pris: 395:-/barn inkl. moms 
Period: Året om.
Starttider: Kl. 09.00, 11.30 eller 14.30.

Spela videoklipp

Walk the Plank

Stängt tillsvidare. Öppet under vår- och sommarsäsongen och måste förbokas.

Boka den absolut häftigaste adrenalinutmaningen på Vaxholms Kastell, Walk the plank

95 trappsteg upp i tornet, pulsen höjs, adrenalinet sprutar i kroppen, benen svajar och svetten pärlar sig i pannan. Vågar du ta klivet över kanten och falla 18 meter ner och landa i gruset på Kastellets Borggård?

Fakta:

Tidsåtgång: ca 30 minuter
Pris: 195 kr per person (156 kr ex moms)
Fallmeter: 18 meter
Höjd: 95 trappsteg
Vikt: 30 – 130 kg
Min ålder: 7 år (min 30 kg)
Pris per person: 195 kr (inkl. moms)

Kastellet Escape logga

Kastellet Escape

Gäller endast för sällskap 2-6 personer och måste förbokas​​

Kastellets spännande Escape Room aktivitet. Tänk dig att du och några vänner blir inlåsta i en fängelsecell och ni har 45 minuter på er att ta er ut. Det enda ni har till hjälp är er kreativitet och samarbetsförmåga.

Spelet börjar med att du och ditt lag blir inlåsta i en fängelsecell. Sedan startar klockan och ni ska försöka ta er ut i friheten genom att överlista larm, vakter och låsta dörrar genom att använda er uppfinningsrikedom och kreativitet. Tiden är knapp så det gäller att handla riktigt snabbt.

Ni har 45 minuter på er. Inga tidigare färdigheter krävs, använd er kreativitet, intelligens och samarbetsförmåga för att hitta ledtrådar, lösa gåtor och ta er ut.

Fakta:

Tidsåtgång: ca 45 minuter (inlåst) &  60 minuter totalt
Pris: Kontakta bokningen för information.
Antalt: 2-6 personer.
Min ålder: 15 år eller från 10 år i sällskap av en vuxen.

Muséet på Kastellet, Vaxholm

Muséet

Välkommen till vårt museum som skildrar försvaret av Stockholms skärgård och Vaxholms fästnings spännande historia under en omvälvande tidsperiod av 500 år.

Vaxholms fästnings historia inleddes i början av 1500-talet med ett blockhus på Vaxholmen, byggt av riksföreståndaren Svante Nilsson Sture. I enlighet med Riksdagens beslut i Västerås 1544 uppdrog Gustav Vasa 1548 åt ståthållaren på Stockholms slott att uppföra en ny och kraftigare fästning, samt att blockera sundet Oxdjupet med sten.

Fakta:

Barn, ungdomar i målsmans sällskap: Fri entré
Medlemmar i vänföreningen: Fri entré
My Stockholm Pass: Fri entré 
Kulturarvskortet: 50 kr 
Besökare som åkt med s/s Stockholm: 50 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionärer: 80 kr
Skolklasser/förskolegrupper/lag under 19 år utan guide: 120 kr