Kastellet Vaxholm

Hur når du oss?

Många möjligheter till besök!

MED LINFÄRJA, mellan Vaxholm och Kastellet:
Under 2021 kommer Linfärjan trafikera Kastellsundet under perioden
12 maj-12 september.
Maj och september går färjan vart 15:e minut från Vaxholm
Måndag-Torsdag kl. 10:00 – 17:45
Fredag-Söndag kl. 10:00 – 21:45
Juni – Augusti
Dagligen kl. 10:00 – 21:45 
Pris, t.o.r: 50 kr för vuxna, 30 kr för pensionärer, 0 kr för barn 0 – t.o.m. 12 år.
Vaxholm – Kastellet avgår från hotellhörnan, kajplats 9 se TIDTABELL Frågor om färjeöverfart tel. 08-541 314 80. Har du frågor om alternativ överfart till Kastellet, vänligen ring vår bokning telefon: 08-1200 48 70.
Läs mer om Linfärjan.

Det är lätt att ta sig till Kastellet på egen hand, men om ni föredrar det så ordnar vi självklart transport hela vägen. Med båt från Nybrokajen tar det 45-75 minuter, beroende på vilken båt ni tar. Det går också bra att ta sig hit med buss, bil eller taxi – men sista sträckan går alltid med taxibåt över till Kastellet. När ni besöker oss hjälper vi alltid till med bokning av taxibåten.

MED BÅT, S/S Stockholm:
Ombord S/S Stockholm kan du luta dig tillbaka och njuta av den vackra miljön. Fartyget i sig är en pärla med ljusa luftiga salonger, en stor matsal och ett välkomnande promenaddäck. Från ditt bord har du en förstklassig utsikt medan båten kryssar fram i Stockholms innerskärgård.
Återkommer under våren när under 2021 som S/S Stockholm kommer att lägga till på Kastellet…
Se tidtabeller hos Strömma Kanalbolaget

MED BÅT, Waxholmsbolaget:
Waxholmsbolagets trafik är en del av Stockholms läns kollektivtrafiknät. Precis som i övriga kollektivtrafiken kan du inte boka plats. Men är ni en grupp på fler än 10 personer är det bra om ni föranmäler er resa hos kundtjänst på 08-600 10 00 så ni kan vara säkra på att alla får plats. 
Se tidtabeller hos Vaxholmsbolaget

MED TAXIBÅT:
Ett enkelt, snabbt och smidigt sätt att besöka oss. Från Vaxholms hamn tar det 2 minuter med taxibåt, men självklart kan du ta taxibåt från en rad andra platser.

MED EGEN BÅT:
Du är välkommen till oss med egen båt, såväl motor- som segelbåt. Vår hamn har begränsat antal platser, men är väl skyddad från trafiken i sundet. Skulle det vara fullt hos oss finns det gästplatser i Vaxholms hamn.

MED BUSS:
Vill ni hellre åka med Stockholms lokaltrafik avgår buss nummer 670 med tät trafik från Tekniska Högskolan alternativt Danderyds Sjukhus. Beräkna restiden till ungefär 45 minuter. Från Vaxholms hamn tar taxibåtresan till Kastellet 2 minuter. Den hjälper vi er att förboka.
SL:s lokaltrafik eller telefon 08-600 10 00. 

MED BIL:
Med bil tar ni er via E18 norrut mot Norrtälje och sedan vidare österut på riksväg 274 mot Vaxholm. Från Vaxholms hamn tar taxibåtresan till Kastellet 2 minuter. Den hjälper vi er att förboka.

Vandra in genom vårt vackra Kastell genom att klicka dig fram, från det du stiger iland på bryggan och in på Borggården.
Varmt välkommen!