Kastellet Vaxholm

08-1200 4870
info@kastellet.com

Mat & dryck på Kastellet

Guldkanten på besöket

Om du frågar oss är mat inte bara ett viktigt bränsle för att orka igenom en händelserik dag – det är en nödvändig ingrediens för att verkligen trivas! Våra restauranger har erkänt bra kök och maten är omsorgsfullt lagad på förstklassiga råvaror av våra duktiga kockar. Våra menyer är välkomponerade och noggrant sammansatta. Låt vår mat och dryck förhöja er skärgårdsupplevelse!

Nedanstående menyer gäller endast för sällskap över 15 personer och måste förbokas.

Lunch på Kastellet

Mitt-på-dagen-målet tycker vi är minst lika viktigt som en middag. Det ska ju inte bara ladda batterierna för eftermiddagen utan vara en njutfull paus på dagen. Vi lägger lika mycket kärlek i maten även om klockan bara är tolv.

 • Köksmästarens val av varmrätt 240 (269) kr
 • Tvårätters lunch 425 (476) kr

Kvällens 3-rätters middag

Kvällens 3-rätters middag på Kastellet är noggrant komponerad av vår köksmästare för att förhöja er vistelse hos oss. Med förstklassiga råvaror och kärlek lagas alla rätter omsorgsfullt av våra duktiga kockar. Vi lovar att ni kommer vara mätta och belåtna!

 • Kvällens 3 rätters middag 725 (812) kr

  Middagen komponeras av vår köksmästare. Kaffe/Te ingår.

 • Dryckespaket till 3-rätters middag 332 (415) kr

  För att förhöja matupplevelsen ytterligare rekommenderar vi vårt dryckespaket till våra menyer. Då ingår ett glas till förrätten, ett glas med påfyllning till varmrätten och ett glas till desserten.

Till fördrinken

Som avslut på en dags konferens eller som början på en middagsbjudning gäller det att stilla aptiten. Något litet att kittla smaklökarna med tillsammans med något kallt som sköljer strupen med bäddar för en helafton

 • Rökt ankbröst med päronchutney 55 (62) kr
 • Ost från Rindö med äppelmarmelad 55 (62) kr
 • Skagenröra på ekologiskt knäckebröd 55 (62) kr
 • Svamp med rödlök på pumpernickel 55 (62) kr

Grillbuffé

När man bara inte kan välja bort smakupplevelser kan man alltid få lite av det mesta på vår generösa grillbuffé. Här trängs smakrika grillrätter med många fräscha tillbehör.

Kastellets Skärgårdsbuffé

När svenska smaker står på menyn vill man helst inte behöva välja – eller välja bort. Med vår Skärgårdsbuffé missar du inte en enda blågul smakupplevelse!

Kräftbuffé

I vår kräftbuffé får du ett stort fat utländska eller svenska kräftor tillsammans med smarriga tillbehör!

Bröllopsmeny

Förutom en oslagbar miljö är förstås middagen en viktig del för att göra bröllopet alldeles extra minnesvärt!

Dryckes- och vinlista

Före, under och efter maten; varmt och kallt; med eller utan alkohol – här hittar du den kompletta listan med alla våra dryckesalternativ och viner.

Vaxholms Kastells hållbarhetsarbete

På Vaxholms Kastell är vi medvetna om den stora inverkan både mat och dryck har på miljön. För oss är valet av råvaror viktigt och vi är stolta över att vara en KRAV-märkt anläggning.

Fisk och skaldjur: All vår produkter från havet är miljömärkta och uppfyller regler om miljöanpassat fiske. Vi serverar aldrig fisk som har rött ljus i WWFs fiskguide.

Kött, chark och fågel: Men hjälp av våra leverantörer strävar vi efter att köpa närodlat kött samt KRAV-märkta råvaror.

Ost från Rindö Ostmakeri: På vår grannö Rindö driver Anna Kälvebrand Rindö Ostmakeri – småskaligt, hantverksmässigt och härystade ostar. Mjölken kommer från Östra Grytinge gård i Södra Roslagen.

Grönsaker, frukt och bär: En stor del av våra sallader kommer från Johannas stadsodlingar som jobbar för ett unikt kretsloppsbaserat och hållbart matproduktionssystem. Vi väljer KRAV-märkta grönsaker, frukter och bär hos våra leverantörer.

Ägg:  Vi använder bara KRAV-märkta ägg som kommer från värphönor på svenska gårdar där kravet på djurvälfärden är hög.

Kaffe och te: Vi serverar ekologiskt och etiskt märkt kaffe/te.

Vin: På vår vinlista erbjuder vi en rad olika ekologiska och KRAV-märkta viner.  

Vi på Kastellet bedriver ett målmedvetet hållbarhetsarbete.