Kastellet Vaxholm

Ewa Stackelberg

I Svenska tantens galleri säljs fotografen och konstnären Ewa Stackelbergs  verk, bland annat från serien Urscen

Ewa Stackelberg är född 1955 och verksam som frilansfotograf sedan 1980 med reportage, utställningar och böcker. Ur hennes CV:

  • Lärare i fotografi på Konstfacksskolan, Stockholm, deltid 1994–98. 2008–2009: ledare för workshops i fotografi, bl a Gamleby Fotoskola, Nordens Fotoskola, Hemse Folkhögskola och workshop med Anders Petersen, Internationella skolorna, Barcelona.
  • Styrelseledamot i Svenska Fotografers Förbund/Författarsektionen 1994–2000.
  • Ledamot i juryn för Svensk Bokkonst, 2005–2007.
  • Driver sedan 2002 Pictoglas, som grundades tillsammans med Nadja Ekman. 
  • Från 2014 representant för SFF i Beredningsutskottet, Författarfonden.

Lisa Persson Baagøe

Spår av liv under ytan. Skärvor av en berättelse

Hennes bildskapande är intuitivt. Färgskalan är dov med inslag av svärta. Teckningen ofta närvarande i bilden. Någon eller några tycks ha varit där, spår av liv märks under färglagren. Ett minne eller en önskan om ömhet och tröst. En rygglinje, en arm, en känsla.

Lisa Persson Baagøe är yrkesverksam bildkonstnär från Göteborg.  Hon har bedrivit konststudier i Frankrike och på Österlen, har en fil.kand vid Göteborgs Universitet i konstvetenskap och språk, samt är utbildad Marknadsekonom vid IHM Business School.

Medlem i KRO – www.lisapersson.com 

Elisabeth Zeilon

Kvinnoöden, myter, historier ur livet och naturen är några av de ämnen som inspirerar mig.

De bilder som visas här, är en blandning av landskap, historiska porträtt samt självporträtt.

Landskapsbilderna är inspirerade utifrån platser jag själv besökt.
De är landskap där jag själv vill vara, en längtan till det karga landskap där människan blir liten.
Samtliga landskapsbilder är en kombination av fotografi och måleri.
Några av kvinnomotiven är inspirerade utifrån franska och historiska kvinnoöden.

Jag tillbringade en vinter i Paris och upptäckte här de delvis bortglömda kvinnoskulpturena i stadens trädgårdar.
Min nyfikenhet väcktes.

De övriga kvinnobilderna är ett slags självporträtt, en spegling av de känslor jag har inför mitt eget liv.

Galleri Ritas

Ett stort brinnande intresse för konstens alla uttryck och möten med unika konstnärer inför utställningar tillför mig en inspirerande och lärorik plattform att arbeta utifrån.

Ett sätt att leva som för samman privatliv med ett högst annorlunda arbetsliv.

Då jag själv har studerat främst akvarellmåleriet för många konstnärer under många år samt även utbildat mig inom en rad av skiftande hantverksutbildningar resulterade min egen konstnärliga ådra i ett entreprenörskap inom galleriverksamheten. 

Även om jag fått lägga mitt egna skapande åt sidan så tillför mig mitt arbete som gallerist ett stort brinnande engagemang och glädje att kunna få visa upp mina utställare.  

Rita Ljunggren
GALLERI RITA

Camilla Pyk

Camilla Pyk är brorsdotter till Madeleine Pyk, välkänd konstnär, och inte sällan ser man deras verk utställda tillsammans.

Camilla bor, med sin man och två barn, i såväl Stockholm som London. Hon har ateljéer på Lidingö, i London och på lantgården i Stockholms skärgård.

Camilla tillhör den femte generationen i det konstnärliga familjeledet, från farfars morfar Ludvig Ruben till faster Madeleine Pyk.

Camilla arbetar helst i stora format, gärna i  olja och i blandteknik i mindre format. Hon tecknar motiven och objekten snabbt och lekfullt. Själv beskriver hon sin förhållningssätt så här:

Mitt konstnärliga förhållningssätt till problem och tankemönster är att lyssna, samtala, möta andra och mig själv i dialog. Att inse att allt är i rörelse, allt är kedjor av tankar. Så växer medvetandet, blir komplext och mångstämmigt. Mina bilder är en del av detta samtal.