Kastellet Vaxholm

Vaxholms Kastell - en unik mötesplats

Historiska byggnader i vacker skärgårdsmiljö

Hos oss på Vaxholms Kastell och Badholmen är det lätt att låta den unika historien och vackra skärgårdsmiljön sätta stämningen på bröllop, fester eller konferenser. Vi erbjuder mängder av aktiviteter för den som vill göra dagen till något alldeles extra. Välkommen att besöka oss!

Kastellet

Vaxholms Kastell bjuder upp till såväl inspirerande konferenser och events som oförglömliga fester och aktiviteter. Här finns också möjlighet att övernatta för den som inte tycker att en dags skärgårdsluft är riktigt tillräckligt.

Vaxholms Kastell är den perfekta platsen för stora event. På Borggården ryms 2.500 sittande gäster eller 4.000 vid konsert. Här hittar du också en lång rad konferenslokaler och så givetvis våra kulinariska stoltheter Restaurang Pansarbatteriet och Bistro Kastellet! Under sommarhalvåret finns vår eventhall Exercishuset tillgängligt för grupper upp till 500 personer.

Badholmen

Badholmen är en pittoresk liten skärgårdsö precis utanför Vaxholm. Den genuina och avslappnade miljön tillsammans med närheten till vatten passar perfekt för somriga bröllop, minnesvärda middagar och andra festligheter.

Badholmen är en liten skärgårdsö alldeles intill Vaxholm och bara en timmes båtresa från Stockholm city. Här väljer många att hålla sina bröllop och sommarfester! Om du frågar oss så finns det ingen plats som är så mycket sommar och grill som Badholmen. Här finns två restauranger att välja på, beroende på hur många ni är som ska få plats: Magasinet rymmer upp till 135 gäster och Kalaset är lite mindre och rymmer 44 hungriga besökare.

Restaurang Pansarbatteriet

Restaurang Pansarbatteriet på Kastellet, Vaxholm

Modernt inredda Restaurang Pansarbatteriet andas historia med sina tegelklädda väggar och valv som tar dig till Kastellets inre. Härifrån har du panoramautsikt över Rindösundet medan du njuter av vällagad mat och utvalda drycker. Restaurang Pansarbatteriet rymmer 15-250 personer. Det här är en riktigt historisk pärla i skärgården!

Restaurang Magasinet

Restaurang Magasinet på Badholmen

Magasinet är den största festlokalen på Badholmen och förutom en restaurang med vällagad meny bjuder lokalen på en fast scen med möjlighet både till uppträdanden och dans! Här ryms mellan 45-135 festglada gäster.

Borggården

I hjärtat av Vaxholms Kastell ligger Borggården, en stor yta som ramas in av kastellets byggnad. Här kan upp till 2.500 sittande gäster njuta av dukade bord för lunch- eller middag och så många som 4.000 personer vid exempelvis en konsert – en perfekt arena för firmafester, produktlanseringar, mässor, konserter och mycket mer. Borggården kan dessutom lätt få tak genom dekorativa tält som skyddar mot väder och vind.

Restaurang Kalaset

För lite mindre sällskap finns vår mysiga restaurang Kalaset, som ger en verkligt intim och personlig känsla. Här finns plats för 30-44 personer som vill sitta ner och äta och dricka gott!

Exercishuset

Exercishuset på Kastellet, Vaxholm

Exercishuset på Kastellet är den perfekta eventhallen för företag och grupper som vill sticka ut och skapa ett minnesvärt event för sina deltagare. Med sina 480 kvadratmeter, närheten till vattnet och känslan av  Stockholms skärgård utanför fönstret finns goda förutsättningar för att tillsammans med våra projektledare skapa precis den känsla och stil som just ni söker för ert event. Exercishuset lämpar sig för exempelvis konferenser på 180-500 personer, luncher och middagar för upp till 450 personer, produktlanseringar och mässor.