Kastellet Vaxholm

Ett äkta Escape Room äventyr!

Gäller endast för sällskap 2-6 personer och måste förbokas

Kastellets Escape Room är en spännande och interaktiv upplevelse på Vaxholms Kastell. Klockan startar och ni ska försöka ta er ut i friheten genom att överlista larm, vakter och låsta dörrar genom att använda er uppfinningsrikedom och kreativitet. Tiden är knapp så det gäller att handla riktigt snabbt.

Inga tidigare färdigheter krävs, endast att ni använder er kreativitet, intelligens, samarbete och kommunikation för att hitta ledtrådarna samt lösa gåtorna och ta er ut innan 45 minuter har gått.

Öppettider

Tidsåtgång: ca 45 minuter (inlåst) &  60 minuter totalt
Priser:
2-3 personer – 1.000:-
4 personer – 1.200:-
5 personer – 1.400:-
6 personer – 1.600:-
Antal: 2-6 personer.
Min ålder: 15 år eller från 10 år i sällskap av en vuxen.

Frågor & Svar

Vad är Room Escape eller “rymma från rummet”?

Room Escape är en typ av live-spel där laget är inlåst i ett rum och måste använda det de hittar i rummet hitta ledtrådar och fly från rummet inom 45 minuter.

Hur många spel finns det?

Vi har i nuläget 1 rum aktivt och bygger på tre till. Följ oss på Facebook för mer info om när de andra rummen öppnar.

Hur dags måste jag anlända?

Vänligen kom 15 minuter före bokad tid. Vid ankomsten får ni en kort introduktion om hur man spelar och vad man kan förvänta sig, följt av en introduktion som är specifik för historien om ditt valda rum. Eftersom det här är en live-händelse kan vi inte fördröja ditt spel, eftersom det kommer att ha en negativ inverkan på resten av dagens spel. Vi förbehåller oss rätten att dra av tid från dina 60 minuter på grund av fördröjning, så att vi kan hålla oss till schemat. Om resan till Kastellet kan du läsa mer här.

Lagstorlekar

Vi rekommenderar att lagen bör vara mellan 2 och 6 spelare med fyra som det optimala antalet.

Hur långt är ett spel?

Spelet varar i 45 minuter, men vi behöver 15 minuter före varje spel för att göra introduktionerna. Om ni är 15 minuter eller mer sena börjar speltimern utan er. Efter spelet tar vi en bild på er och ger er en kort debrief. Hela upplevelsen varar ca 60 minuter.

Åldersbegränsningar

Minsta rekommenderade ålder för lagmedlemmar är 16 år. Yngre barn är välkomna i föräldrars sällskap.

Frågor & Svar

Är vi verkligen inlåsta i rummen?

Rummet är låst och du måste få tag på ett objekt eller en kod för att fly. Rummet har dock panikknappar som omedelbart låser upp dörren vid en nödsituation. Har man klaustrofobi kan man delta i våra spel och gå närhelst man vill. Personer med medicinska tillstånd kan också besöka toaletterna under spelen.

Team Building events

Kastellet Escape är ett utmärkt val av aktivitet för Team Building. Lagen måste samarbeta, använda sin logik och kreativitet för att övervinna problem.

Hur hittar ni till oss?

Här ser du hur du enkelt når oss.

Presentkort/Värdebevis

Behöver du en unik present till jul, födelsedag, årsdag eller bara för att överraska någon? Ett presentkort är svaret. Om du ger bort en upplevelse på Vaxholms Kastell till dina vänner kommer de vara för alltid tacksamma. Presentkort är giltiga i 12 månader efter inköpsdatum.

Vilket språk är rummen i?

Alla våra rum, inklusive introduktionerna, presenteras på engelska. Om gruppen önskar kan introduktionen ske på engelska men texter och instruktioner inne i rummet är på enklare engelska.

Hur bokar jag?

Du är bara några få klick bort från din bokning. Här på vår hemsida hittar du all information du behöver.