Kastellet Vaxholm

Förstklassig mat

Mat & dryck - Guldkanten på besöket

Om du frågar oss är mat inte bara ett viktigt bränsle för att orka igenom en händelserik dag – det är en nödvändig ingrediens för att verkligen trivas! Våra restauranger har erkänt bra kök och maten är omsorgsfullt lagad på förstklassiga råvaror av våra duktiga kockar. Våra menyer är välkomponerade och noggrant sammansatta. Låt vår mat och dryck förhöja er skärgårdsupplevelse!

Våra råvaror

Kött från slakteriet Ö-märkt i Stockholms skärgård: Härifrån köper vi in både nöt och lamm från gårdar där djuren rört sig fritt, betat naturligt och tagits väl omhand. Lugna och korta transporter, ofta med båt gör att djuren blir mindre stressade vilket ger en bättre produkt. Köttet som serveras har vi hängt i minst tre veckor, men ofta längre så att vi skall kunna servera det när det smakar som bäst. Allt kött från Ö-märkt kan härledas till specifika gårdar och uppfödare.

Ungtupp får vi från familjeföretaget Tockafarmen i Skåne: Fåglarna föds upp med stora ytor att sprätta på. De slaktas senare än ”vanliga” kycklingar vilket ger mer smak till köttet. Slakten sker på ett nybyggt slakteri som ligger på gården vilket minimerar stressen för djuren.

Gris från Rocklunda Gård i Sörmland: Rocklunda är en familjeägd gård där man föder upp välmående grisar av rasen Duroc & Lantras/Yorkshire. Grisarna äter en balanserad kost av havre, korn & vete producerat på den egna gården samt de tillskott av GMO-fri soja, vitaminer & mineraler som grisarna behöver.

Osten från Rindö Ostmakeri: På vår grannö Rindö driver Anna Kälvebrand Rindö Ostmakeri med småskaligt hantverksmässigt härystade ostarna. Mjölken kommer från Östra Grytinge gård i Södra Roslagen.

Våra grönsaker: En stor del av våra grönsaker får vi från Ryftes odlingar på Gotland där de odlar grönsaker med hög kvalité och med miljön i fokus. Grönsakerna på våra menyer varieras och avspeglas på tillgång efter säsongen.

Våra ägg: Äggen kommer från Gotlandsägg som står för en både ekologiskt och reko filosofi, vilket bland annat innebär att hönorna kan gå ut när de vill.

Vi följer WWF:s kött- & fisk lista och väljer att inte servera röd- eller gullistade råvaror.

Hållbara restauranger

Vi är stolta medlemar av Hållbara Restauranger som är ett nätverk av restauranger som vill skapa en mer hållbar restaurangnäring. Hållbara Restauranger är i dag ett 20-tal restauranger i Göteborg och Stockholm som samarbetar med stöd av WWF, Visita och leverantörerna Saltå Kvarn, Löfbergs, Diskteknik, Leröy och Gröna Gårdar.

Nätverket bygger på restauranger som vill bli mer hållbara, det är ingen märkning utan ett ständigt pågående förbättringsarbete. Genom workshops och nätverksträffar lär vi oss mer inom området, och tillsammans med en hållbarhetscoach har vi gjort en kartläggning av vårt hållbarhetsarbete.

Vi har sedan tagit fram förbättringar inom områdena; Mat, Miljö & Klimat, Reko, Kommunikation och Ekonomi och på så vis jobbar vi för att ta ansvar mot en mer hållbar bransch.

Nedanstående menyer gäller endast för sällskap över 10 personer och måste förbokas.

Lunch på Kastellet

Mitt-på-dagen-målet tycker vi är minst lika viktigt som en middag. Det ska ju inte bara ladda batterierna för eftermiddagen utan vara en njutfull paus på dagen. Vi lägger lika mycket kärlek i maten även om klockan bara är tolv.

 • Köksmästarens val av varmrätt 210 (235) kr
 • Tvårätters lunch 328 (386) kr

Kvällens 3-rätters middag

Kvällens 3-rätters middag på Kastellet är noggrant komponerad av vår köksmästare för att förhöja er vistelse hos oss. Med förstklassiga råvaror och kärlek till god mat lagas alla rätter omsorgsfullt av våra duktiga kockar. Vi lovar att ni kommer lämna restaurangen mätta och belåtna!

 • Kvällens 3 rätters middag 525 (588) kr

  Middagen komponeras av vår köksmästare. Kaffe/Te ingår.

 • Dryckespaket till 3-rätters middag 352 (395) kr

  För att förhöja matupplevelsen ytterligare rekommenderar vi vårt dryckespaket till våra menyer.

Till fördrinken

Som avslut på en dags konferens eller som början på en middagsbjudning gäller det att stilla aptiten. Något litet att kittla smaklökarna med tillsammans med något kallt som sköljer strupen med bäddar för en helafton

 • Rökt ankbröst med päronchutney 40 (45) kr
 • Ost från Rindö Ostmakeri med Kastellets egna äppelmarmelad 40 (45) kr
 • Skagenröra på ekologiskt knäckebröd 40 (45) kr
 • Marinerad svamp med karameliserad rödlök på pumpernickel 40 (45) kr

Man brukar säga att alla goda ting är tre – och precis det gäller ju även vår middag som består av just tre utsökt komponerade rätter med utvalda drycker.

När man bara inte kan välja bort smakupplevelser kan man alltid få lite av det mest på vår generösa buffé. Här trängs smakrika grillrätter med all sorts fräscha tillbehör.

Visst är det angelägna problem när valen blir många och smakerna fantastiska? Pröva allt eller välj ut dina favoriter på vår vällagade buffé där kött och fisk kompletteras med goda tillbehör!

När svenska smaker står på menyn vill man helst inte behöva välja – eller välja bort. Med vår buffé missar du inte en enda blågul smakupplevelse!

I vår kräftbuffé får du ett stort fat utländska eller svenska kräftor tillsammans med smarriga tillbehör!

Förutom en oslagbar miljö är förstås middagen en viktig del för att göra bröllopet lite extra minnesvärt!

Före, under och efter maten; varmt och kallt; med eller utan alkohol – här hittar du den kompletta listan med alla våra dryckesval.

Vällagad mat och menyer med omtanke blir förstås bara ännu bättre i gott sällskap av perfekt avvägda viner. Här är hela vår vinlista!

Vad kan vara mer passande än just en fisklunch när man befinner sig mitt i Stockholms mellersta skärgård?