Kastellet Vaxholm

Ett äkta room escape äventyr på Kastellet

Kastellet Escape är en spännande och interaktiv upplevelse på Vaxholms Kastell. Spelet börjar med att du och ditt team blir inlåsta i en fängelsescell. Sen startar klockan och det är dags att försöka ta sig ut genom att lösa interaktiva pussel, mysterier och gåtor.

Inga tidigare färdigheter krävs, endast att ni använder er kreativitet och intelligens, sammarbete och kommunikation för att hitta ledtrådarna, lösa gåtorna och ta er ut. Ni har 45 minuter på er så det gäller att vara snabb.

Öppettider

Öppet: Kl 11.00-16.00 alla dagar
Tidsåtgång: ca 45 minuter (inlåst) &  60 minuter totalt
Pris: Vuxna 275:-/ per person (inkl. moms).
Barn under 15 år: 175:-/person (endast i vuxens sällskap)
Antal: 2-6 personer.
Min ålder: 15 år eller från 10 år i sällskap av en vuxen.

Frågor & Svar

Vad är Room Escape eller ”rymma från rummet”?

Room Escape är en typ av live-spel där laget är inlåst i ett rum och måste använda det de hittar i rummet för att lösa en rad pussel, hitta ledtrådar och fly från rummet inom 45 minuter.

Vad kostar det?

Kastellet Escape -priserna börjar vid 275 SEK per person och varierar beroende på lagstorlekar. Ta en titt på bokningen för att få reda på mer. Vi accepterar alla vanligare kreditkort.

Hur många spel finns det?

Vi har i nuläget 1 rum aktivt och bygger på tre till. Följ oss på Facebook för mer info om när de andra rummen öppnar.

Hur dags måste jag anlända?

Vänligen kom 15 minuter före bokad tid. Anmäl er i Bistro Kastellet inne på borggården. Vid ankomsten får ni en kort introduktion om hur man spelar och vad man kan förvänta sig, följt av en introduktion som är specifik för historien om ditt valda rum. Eftersom det här är en live-händelse kan vi inte fördröja ditt spel, eftersom det kommer att ha en negativ inverkan på resten av dagens spel. Vi förbehåller oss rätten att dra av tid från dina 60 minuter på grund av fördröjning, så att vi kan hålla oss till schemat. Om resan till Kastellet kan du läsa mer här.

Lagstorlekar

Vi rekommenderar att lagen bör vara mellan 2 och 6 spelare med fyra som det optimala antalet. Två personer kan spela, men spelet blir mycket svårare då. Sex spelare kan spela men det kan bli lite trångt.

Hur långt är ett spel?

Spelet varar i 45 minuter, men vi behöver 15 minuter före varje spel för att göra introduktionerna. Om ni är 15 minuter eller mer sena börjar speltimern utan er. Efter spelet tar vi en bild på er och ger er en kort debrief. Hela upplevelsen varar ca 60-75 minuter.

Åldersbegränsningar

Minsta rekommenderade ålder för lagmedlemmar är 16 år. Yngre barn är välkomna i föräldrars sällskap. Barn så unga som 4 år har spelat våra spel med sina föräldrar men de kan inte bidra till själva lagspelet särskilt väl. De älskar fortfarande rekvisitan i våra rum. Huvudskälet till denna gräns är att vårt spel är tämligen komplicerade.

Frågor & Svar

Är vi verkligen inlåsta i rummen?

Rummet är låst och du måste få tag på ett objekt eller en kod för att fly. Rummet har dock panikknappar som omedelbart låser upp dörren vid en nödsituation. Har man klaustrofobi kan man delta i våra spel och gå närhelst man vill. Personer med medicinska tillstånd kan också besöka toaletterna under spelen.

Team Building events

Kastellet Escape är ett utmärkt val av aktivitet för Team Building. Lagen måste samarbeta, använda sin logik och kreativitet för att övervinna problem. Det är det ultimata Team Building eventet.

Hur hittar ni till oss?

Här ser du hur du enkelt når oss.

Presentkort/Värdebevis

Behöver du en unik present till jul, födelsedag, årsdag eller bara för att överraska någon? Ett presentkort är svaret. Om du ger bort en upplevelse på Vaxholms Kastell till dina vänner kommer de vara för alltid tacksamma. Du är bara några klick bort från att få ditt personliga presentkort! Presentkort är giltiga i 12 månader efter inköpsdatum.

Tillgänglighet och särskilda krav

Våra aktivitetsrum är ännu inte rullstolsanpassade, men vi jobbar på det. Gravida kvinnor kan också fullt ut delta i våra spel eftersom de inte är fysiskt utmanande och det finns inga skrämselfaktorer involverade. Det finns också platser i rummet om en lagmedlem behöver vila ett tag, exempelvis stolar eller sängar att sitta på.

Vilket språk är rummen i?

Alla våra rum, inklusive introduktionerna, presenteras på engelska. Om gruppen önskar kan introduktionen ske på engelska men texter och instruktioner inne i rummet är på enklare engelska.

Hur bokar jag?

Du är bara några få klick bort från din bokning. Här på vår hemsida hittar du all information du behöver

Hur vet jag att min bokning utfördes korrekt?

När du bokar får du en e-postbekräftelse från vårt system. E-postmeddelandet kommer att innehålla information om tid och datum för din bokning. Om du inte får e-postmeddelandet behöver du kontakta oss, eftersom reservationen kanske inte gått igenom. Ett spel garanteras inte förrän du fått ett bekräftelsemail.