Med förändring i sikte

Kastellet i Vaxholm Stockholm

 

Nu har snart ett år gått sedan jag första gången åkte över sundet för att börja min nya anställning som platschef på Kastellet och VD på Museet. Jag har under året fått inblick i säsongernas skiftningar, de välbesökta aktiviteterna, konferenserna, bröllop, middagar och julbord. Jag tycker personligen att Kastellet är en viktig symbol för Vaxholm och en unik arbetsplats, det känns som en stor ynnest att få vara med och utveckla verksamheterna på ön!

Fokus ligger på vår nya gastronomiskaprofil och på att vidareutveckla våra välkända aktiviteter. Vi vill med vårt arbete stärka Kastellet likväl Vaxholm som både destination för turister och som en bra plats att bo på.
Under den regniga sommaren var ni många som besökte vårt nytillskott, Bistro Kastellet. Vi ville komplettera Vaxholms redan fina utbudet av caféer och restauranger med en unik matupplevelse innanför de historiska murarna. Responsen var väldigt positiv och vi planerar nu en utökning av Bistron inför sommaren 2016.
Under sommaren ökade besöksantalet drastiskt på museet. Den populära barnaktiviteten, Spökjakten, har gjort att vi fått besökare i ett större åldersspann. Museet håller öppet för bokningar och förberedelserna är igång för höstens evenemang.

Vår senaste satsning Överlevnadsdagen gav mersmak, både från medverkande organisationer och besökare. Evenemanget kommer tillbaka nästa år så håll utkik! Överlevnadsdagen är ett evenemang som verkligen gör samhällsnytta med praktiska tips och information som besökaren har användning av i en krissituation. På tur i evenemangskalender är Kulturnatten och Nattvandringen.

En ytterligare satsning för i höst är Vaxholmskampen som riktar sig till boende i Vaxholm med omnejd som vill uppleva våra utmanande aktiviteter. Det är många som inte besökt oss än trots att de bor i Vaxholm, så grannar och kompisgäng anta utmaningen! Ni bjuds även på smakprover och dryck från våra lokala leverantörer. Vår förhoppning är att detta ska bli ett återkommande evenemang.

Kastellet

 

Samarbetet med lokala leverantörer och producenter är en viktig del i Kastellets nya gastronomiskaprofil. Hos oss serveras numera Ö-märkt Skärgårdskött, ost från Ostmakeriet på Rindö och produkter från Säbygård bland många andra. Under process är också Kastellets egna ost som är ett samarbete med Ostmakeriet. Osten innehåller mjölk från djur som betat på närliggande öar. Vi försöker också själva bidra med lokala råvaror så till helgen ger sig köksteamet ut i skogen för att plocka nypon till höstens menyer. Bland annat kommer de att dyka upp i några av nyheterna på årets julbord.

För trots att det just nu är soliga höstdagar, är det snart dags för oss att duka fram julens läckerheter. De mest populära datumen är snart fullbokade. Ni som besöker oss i år bjuds på en hel del nyheter men kommer förstås känna igen det dignande sillbordet, raderna av kallskuret och det söta dessertbordet. Vi hälsar nya och återvändande gäster välkomna!

2015-10-21 | Företag, Nyheter